Samson 1997-2004

Samson fikk jeg mens jeg stadig bodde i Danmark. På den tid bodde jeg på et lite småbruk (Vilhelmsdal) i Malling syd for Århus. Han kom fra et lite kjøkkenoppdrett i Lading. Da han kom til Vilhelmsdal var han 12 uker gammel og lignet mest av alt en liten hyene.

Samson var "enebarn" i et år, inntil vi fikk ennå en hannvalp fra samme oppdretter (Marcus). Etter hvert fikk vi også en omplasseringshund (Jackie). Det var aldri tvil om hvem der var lederhund, Samson ledet flokken med jernpote. Samson var en utrolig leken og vennlig hund, tross sin størrelse elsket han å ligge i fanget på oss og kose. En annen yndlingsbeskjeftigelse var å jakte duer og andre dyr som våget seg inn på hans domene.

I starten av 2004 begynte han å tape seg - og tross utallige veterinærbesøk ble han dårligere og dårligere. I påsken var han så dårlig at vi måtte treffe den beslutningen alle dyreeiere frykter - å få ham avlivet. Det viste seg at han hadde magekreft - så der var ingen tvil om at beslutningen var riktig, men uansett er det utrolig trist å miste en hund i så ung alder. Vi trøster oss med at han hadde et godt liv, med masse frihet og gode hunde- og menneskekompiser.