Litt om Marcus

 

 

Marcus den "rare"

Det morsomme er jo, at "rar" betyder forskjellig på norsk og dansk, men uansett hvilket språk så passer det på Marcus. På norsk betyr det "merkelig" og på dansk "snill" - og det er det han er - merkelig og snill.
Vi fikk Marcus 1 år etter Samson og de er hel-brødre. Det er kanskje ikke så enkelt å være en liten valp, med en storebror på et år, og det er kanskje årsaken til at han er som han er. Det første halve året vi hadde han, tror jeg han lå mer en han sto. Samsons favoritt-beskjeftigelse var å løpe han ned. Der var vel ikke noe vondt i det, men det var temmelig slitsomt i den perioden.
Marcus var fra starten av sky og reservert. Da vi fikk Samson synes han det var stas når vi fikk besøk, han så det som noen han kunne leke med. Marcus derimot løp inn og gjemte seg under sengen, så snart han hørte fremmede på tunet.
Han fikk et problem etter hvert som han vokste til, kunne til sist ikke komme under sengen mer, men det gjorde han ikke mer sosial.
Marcus var redd for alt, flyttet vi sofaen i stuen, turte han ikke komme der på en uke. Stod det en papp-kasse i entreen, skulle han i hvert fald ikke den veien inn. Var alltid så lykkelig for at vi hadde en annen hund som var selskapelig og blid, ellers kunne folk fort tro vi pinte dyrene våre.
Overfor oss som han kjente er han snill og blid, han bet meg engang vi skulle vaske han, men det var nok mer av skrekk en fordi han var sint.
Da vi fikk Jackie, blev forholdet mellom Samson og Marcus dårligere. Tidligere kunne de leke sammen, men nå fløy Samson på han uten grunn, så Marcus valgte å holde seg mer for seg selv.
Hvis man skal se noe positivt i at Samson døde så tidlig så er det at Marcus helt sikkert blomstret opp. Nå var han likesom kongen på haugen, med fast dame og alt ... Jackie og Marcus har det utrolig fint sammen i dag, og det er en helt annen ro i flokken en da Samson levde. Marcus har også blitt bedre til å takle mennesker, også fremmede.
Vi har ofte snakket om at Marcus er en - mongol-hund - likesom det finnes mongol-barn, men hvem vet ... Han har alltid et slikt rart blikk i øynene, og her snakker vi norsk rart! Uansett så er han en deilig hund som jeg er veldig glad i, selv om jeg ikke ser han så ofte, men jeg vet jo at både Marcus og Jackie har det kjempefint hos Jørgen.