Litt om Gordon

 

 

Historien om Gordon

Gordon er 1/2 amerikansk quarterhorse og 1/2 New Forrest og jeg kjøpte han sammen med broren hans våren 1999. Jeg kjøpte dem av Erik Hartwell som drev Jutlands Quarter Horses. På det tidspunktet var han ett år gammel og jeg hadde begge hestene hjemme på gården min i Danmark.

Gordon ble egenlig kjøpt som selskapshest til Go-Go, så jeg brukte nok mer tid på Go-Go enn på Gordon. Da han var 4 kom han på fór hos en jente som trente han litt.

Jeg flyttet til Norge i 2002 og hadde først hestene på Hauger gård i Maridalen, men flyttet i april 2003 til Flatner Gård i Gjerdrum.

Etter jeg kom til Norge, har jeg ikke ridd Gordon så mye selv. Jeg har hatt forryttere til han det meste av tiden.

Gordon er egentlig en veldig snill og grei hest, men han har det med å teste ut folk. Det betyr at det ikke er alle som kan håndtere Gordon. Det krever at man er litt tøff selv og kan si ifra når han prøver seg. Vinner man hans respekt er han en super hest, det synes jeg i hvert fall.

Da jeg i april flyttet Go-Go tilbake til Maridalen (Store Brenninga) blev det for dumt å ha Gordon i Gjerdrum. Mistet også den ene forrytteren til han på dette tidspunkt. Derfor flyttet jeg også han tilbake til Maridalen, først til Hauger gård, men september 2005 fikk jeg også plass til han på Store Brenninga. Det er en stor lettelse å ha hestene samlet igjen, og vi trives alle 3 veldig bra på Brenninga.

Som sin bror er Gordon også glad i mat så han går også på slankekur, noe han synes er veldig kjedelig. Dessverre ble han forfangen våren 2004, så i år må vi være utrolig forsiktige med han når de ska på beite. Heldigvis oppdaget vi det med det samme, og han fikk behandling og da han var til sjekk på Bjerke var der ingen forandringer i hovbenet, så i dag er han helt frisk igjen. Her i våren 2005 har Gordon blitt skikkelig slank, så jeg håper bare vi kan holde han der. Da han kom tilbake til Maridalen viste det seg han ikke var så glad i biler og sykler etter å ha stått i Gjerdrum noen år, og ikke riktig ha vært utsatt for trafikk. Det har blitt mye bedre de siste måneder - og fant heldigvis fort en veldig god forryter (Lena) som har han 3 ganger i uken. Siden kom Yvonne til som har han 2 ganger i uken og som fungerer veldig bra med han. Sist men ikke minst har Elin han en gang i uken og springer ellers til når det trengs.

Jeg har ofte overveid å sette Gordon bort på helfor, tror kanskje det var bedre for han enn å skifte forryttere hele tiden. Forryttere kommer og går etter hvert som de enten blir gravide, flytter eller bare stopper med å ri. Problemet er bare å finne det riktige sted, hvor man er sikker på han har det bra og får godt stell. Uansett så fungerer tingene bra i øyeblikket så det er bare å nyte det så lenge det varer.

 

Stamtavle

Afstemningsmæssigt er hans far Kings Dusty Blue, der er efter den berømte King P234.

      Kings Uncle Hap
  Esters Duke
  Poco Suzette
  Kings Dusty Blue
  Peppy San
  Chunkeys Monkey
  Stardust Desire
Gordon
   
   
   
  Tamara (New Forrest)