New Forest

 

Litt historie

New Fores ponnien fikk sitt navn fra "The New Forest" som ligger langs den engelske kyst mellom Southampton og Bournemouth. I den sørvestlige del av Hampshire. De levde vilt i disse skogene i århundreder, men ingen vet presis hvornår de overgikk til privateie.

 New Forest ponnien kombinerer karaktertrekkene fra andre engelske ponniraser - stryke, intelligens og smidighet.

I dag finner man stadig New Forest ponnier i de samme skogene. Eierne betaler for beite rettigheter i skogen og hver høst blir de samlet og evaluert av The New Forest Pony Breeding and Cattle Society. De kontrollerer og administrererer avlen for å sikre rasens overlevelse.

De senere år er et stigende antall New Forest ponnier blitt avlet privat utenfor skogen og mange ponnier har blitt eksportert til andre europeiske lander samt Canada og Australien.

De fleste New Forest ponnier er gode springhester - og har et naturlig talent for f.eks. mounted games. De har også oppnået suksess i dressur, polo, langdistanse og som handikap hester. 

New Forest ponnien blir anset som en perfekt familiehest da de fleste av dem både egner seg til barn og voksne.

Rasekarakteristikk

New Forest ponnien varierer i høyden mellom ca.122cm og 145 cm - der er ingen offisiell minimumshøyde, men det er sjelden å se en New Forest unner 12hh. De almindeligste farger er bay, brown and gray - deretter chestnut, roans og black. Begrenset markeringer av hvitt er tilladt i hode og på ben.

New Forest ponien har frie, like bevegelser - lange ben og sterk bakpart og er i det hele taket en kraftig hest. Hodet skal være "pony-type".

Selvom de minste av ponierne ikke kan bære så meget vekt har de ofte bedre kvalitet end de større dyr.