Desember 2006

Lena · 01.12.2006      
Grise-bamse­ Brukte en time på å ordne boksen. Kult at folk trener på trygghet­ Tror det er nyttig at han lærer å stole på flest mulig folk, om noe ekkelt skulle hende, er det godt å kjenne reaksjonene hans. Og at han vet at vi mennesker mestrer dem. I dag jobbet vi i kapsunen for første gang. Gikk ned på jordet og trente. På vei ned var han litt irritert over tyngden mot nesen, men på volten jobbet han konsentrert og stolt. Var skikkelig blid­ Øket og minsket volten i alle gangarter og med ulikt tempo. Til tider ble han litt vel løpelysten, men jeg fikk ham til å fatte på nytt, og ga meg ikke før han fattet rolig. Det var tydelig tyngst på høyre side, og han prøvde å endre hånd et par ganger. Han fattet rett galopp hver gang, men noe annet er jo tungt på jevn volte med bøyning og stilling. Jeg synes kapsunen var veldig god å jobbe med, men han var ikke så lett å få raskn ned til holdt. Når det gjelder ulike sider, anbefaler Solveig å jobbe uten fokus på det, og trene like mye
Lena · 02.12.2006      
Loggen er vrang for tiden. Resten for i går: tid på begge sider. I dag hadde han mistet høyre fremsko­ Var oppe ganske tidelig og skulle på langtur, men nei. Da det er mykt og fint på jordet, og ikke var glatt, jobbet jeg ham litt i kapsunen i dag også, for det blir for dumt at han står om han ikke absolutt må. Han brydde seg ikke om kapsunen i dag på vei bort til jordet i dag, og aksepterer den dermed 100% Han jobbet så bra i dag, og var veldig lydig og rolig, men ikke lat. Var lett å få ned til holdt i dag, og fattet rolig. Virket som om han hadde det gøy i dag også­ Flink­­­
Lena · 03.12.2006      
Så var skoen på plass! Riktignok uten hoofgrip og med andre brodder, men Ester har vel avtalt med hovslager. Sjekket at han beveget seg ok, for de andre høvene er jo lengere, og den ene skoen var nylig satt på. Red over jordene, og tenkte å dra bort til lokkeberget, men da det var vått, vind og mye trafikk, valgte jeg å bli på jordet, for han var vel våken. Det blåste også i regncapen, og det likte han heller ikke. Jeg tok altså ingen sjangser, men jobbet ham skikelig på jordet. Han arbeidetet ganske bra, men prøvde å legge seg på bittet en gang. Da tok jeg en full ORS, (merket hva han planla før han fikk skikkelig fart) og kjeftet skikkelig på ham. Ba ham så rett etter dette å fatte pent og holde tempo, og det gjorde han. Altså ikke noe tull ellers. Ellers jobbet vi med sidebevegelser på volter og rette linjer. Fikk travet godt med bøyning og stilling på begge hender. Holdt på en drøy halvtime, og skrittet godt ut. Ordnet for begge i dag. Gulrøtter er kommet.
Yvonne · 04.12.2006      
Kom til stallen da det var mørkt, sterk vind og etterhvert regn, så tok en rolig dag idag. Tingen hadde hengertrening, så hengern sto åpen. Vi benyttet sjansen og tuslet innpå. Kjempeflink pølse! Øvde litt med bøtte og paraply. Litt skvetten, men flink til å beherske seg. Red en runde på jordet, og han var rolig selvom det var sterk vind. Lot han stå inne med rene ben og tørke litt, siden de andre snart skulle inn uansett. Snill gutt­ Men han rev av sløyfa på hjelmen din, Lena. La den i lokket på pussekassa. Og jeg fant ikke den lille hovskrapa. Den har det med å forsvinne.
Ester · 05.12.2006      
Møkket og ordnet som vanlig og tok han inn. Tror han har holdt på ute for han var våt på halsen og hadde lange halehår i spennene på deknet. Har sikkert herset med en eller annen stakkel derute. Børstet han og fikk spylt ben og hover så han står fin og ren i natt.
Yvonne · 06.12.2006      
Da jeg kom sto han fanget i gjørmehavet, og ville helst slippe å røre seg­ Fant den fasteste ruta, og kom oss ut. Koppene til Gogo hadde vrengt seg, så jeg vrengte dem tilbake. Idag blir jeg 23 år, så vi feiret med masse kos og gulrøtter. Pølsen var kjempesnill. Møtte to biler på gårdsveien, og det gikk fint. Red pålsvei, og forbi hoppbakken og på nye stier innover, til vi kom til ankerveien. Travet mye der det gikk an. Møtte en fuglehund som sto urørlig på en bakketopp. Det var dritskummelt, og jeg hadde nesten hodet til gordon i fanget. Lot han ikke stivne, bare drev ham frem, og da han skjønte det var en hund ble det greit igjen. Søt gutt­ Ble svett idag, ennå det ikke var noen hard tur. Begynner kondisen å dabbe tro?
Ester for torsdag · 08.12.2006      
I dag ble det nye sko med klinkebrodder på gutten. Kom sent i stallen og møkket og aldri har jeg set så svinet en boks ­­­ De hadde stått inne til over middag for skoing og der så ikke ut med høy, bæsj etc. Spylet bein og hover før han kom inn for natten.
Ester for fredag og lørdag · 10.12.2006      
Fredag ble det bare møkking mm. Var bare ute på beite og sjekke han og gi en gulrot.
Lørdag red jeg en morgentur i skogen. Ute ca. 1 time. Han var skikkelig slapp og der var ikke noe tulle med han i dag. Fikk stå inne og tørke med teppe på mens jeg møkket.
Ester · 10.12.2006      
I dag hadde jeg evt. ny forrytter til Go-Go med på tur. Vi red Pålsveien, Ankerveien og gjennom skogen. Han var veldig flink og ikke så slapp som i går. Vi var ute i 1,5 time.
Yvonne · 11.12.2006      
Blåste og regna og var utrivelig ute som vanlig. Red en liten runde i skogen, var ute ca 1 time. Red med dressursalen. På jordet ved det hvite huset fikk gordon et skikkelig stresse-anfall, prusta og trippa, og tok helt av. Jeg var lykkelig for ORS, og måtte bruke mange for å roe ham. Fikk skritta inn i skogen, og der hoppa jeg av og leide hjem. Da var han skvetten for biler og alt. Vet ikke hva som skjedde, men det var kanskje vinden og at det begynte å bli mørkt... La på det grønne store dekkenet, for de andre tynne var våte. Stressa pølse idag altså­
Yvonne · 13.12.2006      
Idag var det superfint vær­ Hadde avtalt å møte den nye forrytteren til Tingen, og vi red på tur sammen. Tok runden Låkeberget, pålsvei, klatrestien og ankerveien. Tingen var sur, og la mye på øra. Best å gå foran henne, men hun går jo så fort.. Flink hest, men skvatt veldig ved bilveien da vi hadde krysset den, fordi det kom en stor varebil i full fart bakfra. Fikk stoppet ham med en ORS, og han var rolig igjen straks etterpå. Begynner å bli litt kjent med reportoaret hans når det gjelder reaksjoner nå. I sommer var han jo en engel, så tok litt tid før jeg fikk se hans "sanne jeg". Men han er en søt ponni. Også idag.­
Ester for tirsdag · 13.12.2006      
begge hestene fikk kiropraktor behandling, kommer tilbake med detaljer senere ...
Kiropraktor fortsat · 14.12.2006      
Gordon fikk kiropraktorbehandling i tirsdags. Han var stiv i skuldrene og hun anbefalte at der lages strekk-øvelser etter ridetur når han er varm. Fremben frem og ned og fremben tilbake og ned. Så hadde han en liten låsning i krysset - litt ved mankebenet og en liten låsning i halsen, men hun mente at det at vi gjør gulerotsøvelsen sikkert hadde hjulpet mye. Hun sjekket også dressursalen på han og hun mente ikke den på noen måde skadet han, men anbefalte jeg fikk salen sjekket da hun synes den virket mindre fyldig på ene siden. Hun sa også at der intet var å merke på ryggen hans, hvilket der ville ha vært om salen var veldig gærn.
Ester for torsdag · 15.12.2006      
Elin dukket aldri opp i dag?? Lenge siden jeg har hatt kontakt med henne da hestene fikk sko siste torsdag. Sendte melding til hun og Yvonne siste uke for å si at han var ledig i helgen, men fikk aldri svar fra Elin. Uansett så møkket og ordnet jeg for Gordon. Skulle jo ta inn alle, så jeg spylte ben og hover på han og siden han var skitten som det børstet jeg han over i tilfelle av han skal ha dekken på fredag.
Lena · 15.12.2006      
Sluttet tidlig på jobb, og kom opp sånn ett. Han maste da jeg leide ham, og jeg måtte korrigere felere ganger. På stallgangen prøvde han seg også. Var ikke sur eller slikt, bare småfrekk. Siden han er blitt hardere i munnen, tenkte jeg å ri på jordet med BB-en. Den likte han ikke fra første sekund, men jeg gav det et forsøk. Gikk greit i skritt og trav, men i galopp b lystret han ikke tempo, og bukket en gang.Jeg byttet om til vanlig hodelag, og jobbet ham skikkelig, men han var hard på bittet. I morgen rir jeg i skogen med bitt, så prøver jeg banen/jordet søndag med kapsunen. Han ser jo ut til å akseptere den. Får se hvordan det virker fra ryggen.­
Lena for lørdag · 17.12.2006      
Stakkars Pølsen stod på en palle da jeg hentet ham inn. Når det blir kaldt og øvre del av jorden fryser, blir det hullete og grusomt, og han står bare og venter...De står henger jo i paddocken fra det blir mørkt. For kaldt til å pyle bena nå også­ De var kullsort da vi dro ut, og enkelte steder var det dammer med is som knaket i mørket. Han var tøff og lydig, og veldig sprek, og det var ganske kjølig. Vi var ute i 1,5 time, og fikk travet mye. Møtte INGEN. Deilig!Tenkte i dag på at det kanskje var litt hardt underlag, har jo ikke vært noe tema før nå. Men nå er det innført i bakhodet. Satte inn Go-Go, da klokken var over åtte da jeg dro, og ingen var kommet for å stenge. Bare flink gutt­­­
Lena 1 · 17.12.2006      
I går var det mye bakterieansamlinger og vond lukt fra forhuden, og jeg vasket som best jeg kunne med våtservietter. Tok med en termos med varmt vann i dag, men hva lå ubrukt i sekken da jeg kom hjem? Rotehode­ Før det ble så kaldt, pleide jeg å spyle og tørke, men nå må vi huske å vaske med svamp. I dag red jeg på jordet med kapsunen. Han gikk veldig fint med den, men på den stive siden ville han etter en stund bryte volten og øke galoppen. Han strakk ut nakken, og jeg måtte bruke mer kraft enn vanlig for å få til ORS. Det skal sies at Tingen var i nærheten da han tullet, men hovedårsaken var nok at han var trøtt i den dårlige siden etter en del arbeid. Men det var veldig positivt at han bøyer og stiller seg fint, rygger lettere, gjør holdt osv veldig fint uten bitt. Men om noe skulle skje, tror jeg ikke det er så lett å fange ham opp så raskt som med bitt, slik det er nå. Når han var "med", stopptet ham da jeg slapp tøylene, også fra galopp.
Lena 2 · 17.12.2006      
Men jeg mener han bør trenes mye før man legger ut på tur med side pullen eller kapsunen, for han har sine metoder; også uten bitt. Og kommer en trailer bakfra da..­ I tillegg til stretching og nakkebøy til siden, får jeg ham også til å legge hodet mellom forbena, og strekke seg etter en godbit. Da får han strukket nakken den andre veien også. Han ser veldig rar ut når han gjør det­, og kommer langt mellom skuldrene med en smattende mule. Veldig flink gutt, og lite tull med tanke på å bli ridd for første gang med kapsun. Jordet er jo også en kilde til akutt galskap, så jeg er fornøyd ­­­
Yvonne · 18.12.2006      
Idag var Gordon SÅ super­­ Var en engel i stallen, og var lydig når jeg leide. Fant et punkt under halsen hans som han digget å bli klødd på, så sto lenge og koste. Så ut som han elsket det! Søt­ Vasket forhuden med våtservietter, var masse klumper og vond lukt.­ Red på jordet idag, bøyning på volte begge hender i alle gangarter. Han var flink! Fattet rolig galopp fra skritt, og holdt bøyning på volta på venstre hånd. Gira seg litt opp, så droppet galoppen på høyre hånd. Red rundt hele jordet tilslutt, og travet rolig oppover langs bekken, da han plutselig skvatt av noe i buskene. Kastet seg til siden, og heldigvis var gjorden stramma hardt, for ellers hadde jeg trilla rundt. Greide å holde meg på, og roa han med en ORS. Pyseponni! Men han var så søt idag så han er tilgitt alt. Satte ham ut uten dekken, siden han ikke var svett. Nesten vinterstemning idag endelig!
Lena · 19.12.2006      
Fy som det stinker der nede­­­ derfor får Gordon Dr Greves intimvask av meg til jul...Setter den i skapet. Han var bare søt og god i dag. Litt sliten og ikke energisk, så vi skrittet en tur i skogen. Litt løs i magen var han også. Øvde ved en traktor på tomgang. Flink og trøtt­­­
Yvonne · 20.12.2006      
Da jeg kom til stallen var Silje og Tingen nesten klare til å gå ut, så vi tok en turbostell, og føk ut med dem før det ble mørkt. Red til Svartkulp og tilbake, bare i skogen, for Gordon var litt gira. Kjempeblid hest, og koselig tur.
Lena for torsdag 1 · 22.12.2006      
Hadde egentlig tenkt å trene litt i kapsunen, men slo til på en tur med Silje og Tingen­ Red langs veien til Lokkeberget, og det gikk meget bra. Så tok vi den alternative klatrestien, red så Pålsvei mot Ullevålsetervn og opp den et stykke. Kom en trailer på veien, og det gikk bra, for det var plass så vi kunne flytte oss av veien. Tok stien langs elva ned. Oppe på Ullevålsetervn, møtte vi de to hestene fra lille Bren. Etter et lite øyeblikk kastet gordon seg rundt, og ville pile motsatt vei enn hjem. Fikk låst ham og roet, og da så jeg at hestene var pyntet med reinsdyrgevir i vatt. Så redd tror jeg aldri jeg har opplevd ham. Siden det hele gikk bra, kunne jeg ikke annet enn å le. Har jo trent mange "farer", men helgardert blir en ikke­ Ble ikke mindre komisk av at de to jentene satt gravalvorlig med nisseluer oppå hjelmen, uten å si et ord. Gikk bra langs veien tilbake, men på gårdsveien lagde bilen til Gerd en rar lyd, og da ville han snu og fyke igjen. ­ Får jo låst ham, men
Lena for torsdag 2 · 22.12.2006      
fy for en panikk. Stakkars Pølse. Var bare snill og lydig, men ble altså hysterisk to ganger, uten forvarsel. For ham var det liv eller død. Ekkelt når han reagerer så ulikt på ganske like tilfeller m tanke på biler. Må få trent på gårdsveien, for det er der det er desidert skumlest å møte biler, og i går var det forfra den kom. Lenge siden jeg har ridd med andre, og vi red meget rolig, men det virket som om han ble mer stessa når han først ble usikker sammen med en annen hest. Og det hadde ingen ting med Siljes måte å ri på. Hun er avslappet og fornuftig, og Tingen gikk veldig fint. Hmmm....
Lena · 22.12.2006      
Kom ikke opp før seks, og skulle massere ham litt. Men da jeg var ferdig med å møkke og ordne, kom Anne for å sette hestene inn. Hun skulle hjem og legge babyen, så det ville blitt unødvendig å oppholde henne. Dessuten fikk jeg sitte på med henne. Jeg sjekket kun høver og knakk opp nakken hans. Glad for å komme inn litt tidlig til mat og varme ­
Lena 1 · 24.12.2006      
Klokka er over midnatt, men noteringen gjelder 23. Fikk melding av Ester om at han hadde stukket fra beitet, men at han var fanget og bak lås og slå i boksen sin. Aggregatet er ødelagt, og det var det en som fant ut­ Trente ham i kapsunen, og han var meget sprek, så jeg tenkte han skulle få øke tempo litt på en ganske stor volte. Plutselig rykket han til, og føk ut av volten og avgårde. Jeg falt og hang på slep et par meter, men slapp da det ikke var så behagelig­ Han forsvant mot beitet i full galopp i mørket, jeg fortet meg etter. Og tro det eller ei; der stod han sammen med de andre på beitet, uten at gjerdet var tråkket ned noe sted. Var ikke vanskelig å hente ham, og jeg tok ham straks tilbake til arbeid. Jobbet ham ganske hardt, for det har blitt mye skritting pga telen, og det er tydelig han er full av energi som går til frekke påfunn­ Sjekket hele innheiningen nøye en gang til, for å være sikker. Fant sporene etter et aldri så lite sprang..Anne hadde heller ikke funnet
Lena 2 · 24.12.2006      
noe sted han hadde revet ned innheiningen da han stakk ut, så i dag har han altså hoppet ut av og inn til beitet...I går ble han gal av et vattgevir..Lurer på hva som skjer i det ponnihodet. Men i morgen er en ny dag, med nye muligheter, som gamle optimister sier det så kjekt. Og tross alt er han så god, og jeg er veldig glad i ham­
Lena for søndag · 26.12.2006      
Pølsen hadde kommet ut av innheiningen igjen, så han må stå alene i paddocken, med både strømtråd og plankegjerde. Han virket ikke stresset av det, bare litt tafatt, og han ville veldig gjerne ut på tur. Ble en ganske lang skritte tur pga underlaget, men jeg forsøkte å kompansere litt med klatring og mentale utfordringer. Gikk som en liten prins, og var bare samarbeidsvillig. Flink ­
Lena for mandag ! · 26.12.2006      
Blir litt på etterskudd med loggføring, da selskapene ligger tett. Men jeg tilgir meg selv, siden det ikke er viktig at andre får info med tanke på hva som bør prioriteres neste dag, da den som kommer neste dag er meg selv. Sov lenge 1. juledag, og Ester var ikke sikker på om det var jeg eller hun som skulle ta ham. Så en melding med spørsmål om hvem som skulle ta ham da jeg våknet halv tre...Var oppe litt før fire, og Ester hadde ordnet for ham­ Red over jordet og til Pålsvei, så opp nklatrestien. Fryktelig mørkt og tåkete, og lykten gir ikke annen sikt enn at jeg så hvor han tråkket. Trodde jeg red mot Ankerveien etter klatringen, men så var vi plutselig nede ved restene av hoppbakken igjen..Klatret opp på nytt, da jeg tror det er viktig at han får litt utfordringer og kondisjonstrim nå, og klarte da å treffe Ankerveien. Gikk ned langs Svenskemuren, da det var så dårlig sikt at jeg måtte ha noe å navigere etter. Holdt for hodelykten, og da så jeg virkelig ingen ting, så hadde den
Lena for mandag 2 · 26.12.2006      
røket, måte jeg ha stolt på hans evne til å finne veien, og den er ikke alltid 100% sikker. Men jeg fikk trent ham godt i dag. Startet med at noen hadde dumpet pappesker på Lokkeberget, og de var "farlige" i mørket. Jobbet med å Få ham til å nærme seg, så lukte, siden å stå med baken til dem. Da han var ferdig med å være redd, fikk han en godbit, og stakk tilslutt ansiktetet ned på pappen. Var vel ute i ca 1,5 time, og han var svett og sliten etter klatring og konsentrasjon for å sette bena riktig i terrenget i mørket. Både før og etter tur bet jeg meg merke i at han hadde litt vansker med å vende nakken mot høyre. Ville ikke stå fint på stallgangen før tur, og etter 100 korrigeringer bant jeg ham. Eter tur var han sliten, svett og rolig, og jeg klarerte med Ester at jeg kunne ta inn Go-Go litt før hun skulle stenge, slik at Pølsen kunne bli inne. Veldig tøff i terrenget, men man merker i stallgangen at han ikke er fornøyd med å stå ute alene. Litt trass på gang..
Lena · 27.12.2006      
I går fikk jeg ikke tid til noen tur, men jeg tok ham inn for litt massasje. Han er ganske stiv, og har noen knuter. I dag la vi ut på langtur. Startet med klatrestien fra bunnen, der den går rett opp. Slitsomt for ham, men han blir sterk­ Krysset Ankerveien, tok skogsveien opp til ullevålseter, og der var det veldig fint nå. Red så ned til Skjærsjøen, og red langs elven ned. Var ute i nærmere tre timer. Ting tar jo litt tid når det kun blir skritting, men det er nok fint at han kommer seg ut av "fengselet" noen timer. Han er ikke fornøyd med å kjede seg der, så før tur kom hans gamle unoter i stallgangen (rive ned ting, snike og snoke, skrape) tilbake. Håper han snart kan stå med de andre, for han blir trassig av å gå alene. Det forstår jeg godt­ Tullet og så litt langs veien. Får låst uten problemer, og det er snarere påfunn enn redsel, tror jeg. Han er ikke sint eller sur, bare rempete, men søt­­
Lena · 28.12.2006      
Snakket med Anne om aggregatet i dag, og det blir nå videresendt til Finland..Sist det var til rep tok det visst en måned­ Men så snart snøen legger seg, skal jo alle inn der i paddocken. Håpløs på stallgangen, og det beste er kanskje å stelle ham i boksen for en periode? Hadde avtalt med Silje, og vi møttes ett. Viste henne runden jeg tok i går, og Pølsen får stadig bedre lungekapasitet, og blir ikke så raskt svett. På Ullevålseter var det en hvit, lodden shettis som tuslet løs. Gordon var veldig betatt, og måtte bare hilse på den, og bøyde seg forsiktig ned. Veldig søte­ Red langs bilveien, møtte barnevongner osv, og det gikk supert i dag. Alle fire hygget seg på tur, og hestene småkranglet ikke før vi nesten var hjemme. Anne la ut høy, og jeg satte ut vann til ham. Lot ham stå selvom klokken var 18 da vi dro, for han storkoste seg med surfôr­, og så ikke deppa ut. La som vanlig ulldekken på. Søt bamse­­
Yvonne · 31.12.2006      
Loggen er litt ustabil gitt. Igår red vi på tur med Nina og Gogo. Det regna skikkelig, så ble en liten tur i skogen på ca en time. Nina tok oss med på en sti fra strømmastene til Blanksjø. Artig å se litt nye steder i skogen uten å surre så mye underveis. Pølsen var søt, og sprek. Både igår og idag var det vanvittig mye høysøl i boksen, men la ikke så mye mindre til ham idag, siden det er nyttårsaften, så har han litt ekstra å hygge seg med. Idag brukte jeg tiden til å trene lydighet med taugrima, og kose og pusse. Han stod faktisk fint i stallgangen idag! Trengte ikke korrigere ham noe, bare klø ham litt iblant, så var han fornøyd. Kjempekosete og grei pølse idag­ Har satt ut vannbøtte til paddocken begge dager, for han har ikke hatt vann når jeg har kommet.

Januar 2007

Yvonne · 01.01.2007      
Idag var ikke en bra dag. Blåste, var mørkt og guffent ute, og Gordon var skvetten allerede da jeg hentet ham. Siden det er mildt kan vi jo ikke ri på jordet, og jeg ville ikke ri ut på tur når han var sånn. Trente litt lydighet i taugrima, og det gikk greit, men da vi kom inn i stallen ble han helt merkelig. Han klødde veldig på halsen, og virket helt desperat. Selvom jeg ga klar beskjed om at han ikke fikk lov å dytte meg, ga han seg ikke. og han lød ikke da jeg ba ham rygge. Tilslutt måtte jeg binde ham stramt og bare bli ferdig med det jeg skulle før jeg slapp ham ut igjen, for det var håpløst å nå inn til ham, og når jeg i tillegg ble sint, får vi jo ikke så mye nyttig ut av å krangle. Hele tiden sto han å klødde seg på stolpen. Har aldri opplevd han sånn, og han har aldri oppført seg SÅ respektløst overfor meg før. Har jo selvsagt hatt sine øyeblikk, men aldri så gjennomført gitt blanke i hva jeg ville. Det var folksomt i stallen og ekkelt vær ute, så var liksom ingen mulighet ti
Yvonne · 01.01.2007      
..til å ta fighten. Får se hvordan han er neste gang, om han viser tegn til noe sånt igjen, skal jeg ikke gi meg før han har skjønt jeg mener alvor! Bøllehest­
Lena 1 · 02.01.2007      
Er det en som kan være frekk og jævlig, så er det ham­ I dag hadde jeg lyst til å hive ham på møkkahaugen, men han er for tung! Han skulle oppi alle bøtter, snike rundt osv. Tok ham ut til bakketrening noen min, og det hjalp for en stakket stund. Ved neste tull rygget jeg ham fra boksen sin og rundt hjørnet ved boksen til Go Go. Dette gjorde jeg tre ganger før han stod pent. At han kan bli så frekk på så kort tid! Var ute et par timer med Marianne, ble mest skritting, men han maste i trav(Tingen var først), gav litt blanke i mine signaler om å roe ned. Plutselig slo Marianne over i gal. på en sti, og da var det liten kontakt å få. Lyder ikke ors så bra heller nå, stiv og motvillig. Lot ham stå med de andre en time, og det var ikke noe problem å flytte ham siden. Brydde seg ikke om dem. Veldig pyton å være nazi, jeg hater det, men nå må vi gjøre alt vi kan for å gjennvinne hans respekt. Han må ikke slippe unna! Om du ser han pønsker på å dytte deg, Yvonne, dytt ham vennlig men bestemt
Lena 2 · 02.01.2007      
bort. Om han da i gjen prøver å dytte, dytt ham hardt bort og vær morsk i stemmen. Vet ikke om du har prøvd dette, men han prøver ikke å dytte meg, det vet han er FORBUDT,bare klø seg av og til etter tur, men da klør jeg ham med hånden, for han får ikke klø seg på meg. Men han prøver å tøye andre grenser, og "husker" plutselig ikke regler jeg nekter å tro han har glemt i løpet av noen dager­­­
Yvonne 3. januar · 04.01.2007      
Idag var han grei igjen. Sto fint i stallgangen før tur. Bandt ham og lot ham spise litt høy mens jeg møkket, for vi ventet på Silje. Han griser fælt med høy, så jeg gav ham litt mindre enn 2 lag denne gangen. Ble langtur sammen med Tingen idag, og hestene gikk supert sammen. Red på nylært sti opp til ankerveien og stien til Ullevålseter. Begge hestene var balansekunstnere og gikk på jernbanesvillene over myra. Søte! Våget oss på bilveien ned igjen, og det gikk fint. Møtte både bil og lastebil, og førern av sistnevnte stoppet på tegn fra oss så vi kom oss trygt inn på Pålsvei. Var ute ca 2,5 timer, og rakk akkurat til kjente stier før det ble mørkt. Og da kom snøen!
Ester for torsdag · 05.01.2007      
Tok han inn for en sjekk. Han har mugg i koden på venstre bakben. Greit å smøre med helosan-salven. Så fannt jeg bulen Lena snakker om på høyre siden av halsen. Den kommer av noe utslett som han også har litt av på venstre side + høyre side av hodet. Det er tydelig at det klør som bare det og at det sikkert er en av årsakene til han er bøllete. Tror det er en ide å vaske han av i de områdene med rent vann når han har svettet. Jeg sprøytet og gnubbet inn noe aloe-vera - har en ide om det lindrer kløen. Vi får følge godt med på dette og se om det går i seg selv ellers må vi få tak i vet.
Lena for fredag · 06.01.2007      
Mindre bøllete, mye bedre faktisk­ Virker nå å like å være "kongen på haugen" der oppe alene­ Enig med Ester at han nok ble "gal" av kløen/uttslettet. Jeg slutter nå for en stund å gi "premiepellets", og bruker gulrot/eple istedet. Om ikke det hjelper, er det vel kanskje surfôret som bør prøves å kuttes. Han er jo en allergisk liten ponni, det har vi jo merket på stikk/øyne om sommeren. Jobbet ham en halvtime i kapsunen. Veldig flink gutt, skikkelig gøy! Vasket halsen med deilig varmt vann, tørket og gned inn aloe vera.Det var deilig! Vasket og smurte høver og smurte helosan på muggen. La på ulldekken, sjekket vann og la ut høy. Søt gutt­
Lena 1 · 06.01.2007      
I går tok jeg med dressursalen hjem for vask og smøring. Ble selvfølgelig utsatt til i dag før jeg dro, og jeg var nødt til å sitte på med samboer opp så jeg rakk bare vask, og måtte sette den inn med voks der oppe. Ville la det trekke inn før jeg brukte salen, og Nina kom tilbake med våt bomløs etter snø fra trær. Ville ikke ri barbakk i termodress (glatt), så det ble mer kapsun-trening. VELDIG dyktig! Fikk flere oppgaver i dag, som å slå over fra trav til etter noen steg gal, tilbake til trav, så til gal osv. Når han var godt opvarmet fikk han trave på en VELDI liten volte, og det gikk super bra på begge hender. Minsket volten veldig i gal også (ikke så mye som i trav) men ikke flere runder enn det han orket. Ba ham slå over til trav når jeg så han slet, for da kunne jeg rose for at han hørte på meg i stedet for at han ble så sliten at han slo over selv og "ikke holdt" det han var instruert til. Dette bruker jeg hver gang jeg ser han er sliten/lei, så jegkommer ham i forkjøpet,
Lena 2 · 06.01.2007      
og kan gjøre det til noe rettferdig når han foreløpig ikke er så sterk de "rette positivt. Synes det er stedene", og jeg opplever at han nyter å jobbe i kapsunen,da det innebærer så mye ros og premier. Og han lærer fort om han vet det vanker godt­ Men jeg krever stadig bedre prestasjon mellom hver godbit...Jobbet like lenge som i går, og mer utfordrende, men han var ikke særlig svett. Vasket og smurte allikevel halsen, da jeg tror han ser på det som en ekstra bonus. Refleksdekkenet ligger nyvasket og tørt i skapet, slik at det ikke havner våte saker oppå det. Ligger også et hvitt håndklede(med merker etter hårfarge) i skapet, til tørking av hals etter vask. Super på stallgang og har ikke grist med høy de to siste dager. Tydelig nok med 1 og 1/2 flak for tiden. Drømmepølse­­:love
OBS! · 06.01.2007      
Varmeovnen er sjeldent slått på i salrommet når jeg kommer. Da tørker joikke ting... Om den er av, stikk den kontakten i uttaket til høyre for døren (over saler på bom, under jakke), og sjekk at den er innstilt på 1 eller 2.
Lena for søndag · 08.01.2007      
Grusomt vær! Red en time i skogen med barbakkunderlaget, sklei faktisk ikke av i termodress. For surt å ri uten dress, og regncapen over den blir litt vel..Derfor ville jeg ikke bruke noen av salene, de blir så stygge når detregner mye, og man ikke får dekket dem til med cape. Tørket refleksdekkenet på ovnen til jeg skulle dra. Henger nå ved jakken og strømuttaket. Tok inn Go-Go, da Gordon var klissvåt og klokken halv seks. Bare snille og lydig gutt­­
Yvonne · 08.01.2007      
Pga eksamen neste uke, og pøseregn ble det fridag for Gordon idag. Vasket og gned inn aloe vera på halsen hans, vasket og smurte muggen og vasket forhuden. Øvde ute på gårdsveien og rundt låven på lydighet når jeg leier. Han er fæl til å komme opp på siden når jeg stopper, så trente på at han skal holde seg bak. Øvde også fra trav til holdt. Så han fikk beveget seg litt idag da ­ Ovnen var på da jeg kom, men det var kaldt der likevel. Håpløst for tiden altså!
Ester for tirsdag · 10.01.2007      
Da jeg måtte være hjemme 16.00 til telefonmøte ble det bare til møkking mm. i går. Var ute og sjekke han hadde alle ben mm. Tok det grå dekken + bareback pad med hjem til tørk.
Yvonne · 10.01.2007      
Skogstur med Silje og Tingen. Gordon var sprek og spretten og trivelig, men litt vel sprek på hjemveien, så på jordet ved veien klikka han da det kom en tømmerbil. Rakk ikke ORS før farten var høy, men det var greit å styre ham inn på en volte og senke farten nok til å ta hodet helt til siden. Bølle! Var langt fra veien, så var ikke noen grunn til frykt, så han tullet nok bare. Men greit å føle hvordan han er å stoppe i sånne tilfeller på et så trygt sted som der. Stakkars Tingen fikk sjokk tror jeg­ Men søt og blid hest idag!
Ester · 11.01.2007      
Huff-vær ­ Møkket og ordnet for begge og tok Gordon inn da jeg var ferdig med Go-Go. Børstet og sprayet med aloe-vera. Dere har gjort et fint jobb med muggen hans - det er næsten borte nå ­ Tok buccas med hjem til tørking, så han får få det røde på i morgen om det er kaldt. Ulldekken har også vært hjemme til tørk og henger på skapslåken i salrommet.
Tre dager med Pølsen · 14.01.2007      
På fredag hadde han mistet en baksko, men jeg red en minitur me Ester. Ingen sko på plass i løpet av helgen, men vi har stent i kapsunen begge dager. Veldig lydig morsom, søt og avslappet. Har tilført noen nye løsgjørdende øvelser til før og etter tur. Ester har kjøpt tilskudd som står i bøtte i skapet. Han skal foreløpig ha et halvt mål fordelt i bøttene. Etter vask og tørk av hals skal det sprayes på litt lindrende fra ny flaske.
Bare veldig søt gutt­­­
Ester for mandag · 16.01.2007      
Møkket og ordnet som vanlig. Gikk ut til han og fyllte vann i bøtten og ga han litt surfor og en tur med børsten. Hovslager skal forsøke å komme tirsdag ettermiddag, så vi får satse på det.
Lena · 16.01.2007      
Da er skoen på plass! Vi fikk oss en tur med Go-Go i mørket. Var ute en drøy time. Klokken var over seks da vi kom tilbake, og Line skulle stenge når alle var ferdige. Lot ham bli inne. Litt svett etter turen, men nok mest pga tykk pels. Flink og søt­­
Ester · 18.01.2007      
Igjen fridag på pølsen og også for Go-Go. Møkket og ordnet som vanlig. Var ute i paddocken og fylle på vann og sjekke han hadde litt og spise på. Sjekket selvfølgelig også at alt var bra med han og ga han litt gulrøtter.
Ester for torsdag · 19.01.2007      
Fikk satt opp høyhekken i går, og blannet litt surfor i høyet for å gjøre den mer interessant. Han så ikke ut til å ta noen notis av at høyet plutselig hang på veggen ­ han gikk fornøyd igang med å spise. Vi får se om han har alle 4 ben intakt i dag. Tok han med på en 20-minutters leietur før jeg tok han inn og ga han en god omgang med børstene. Smurte helosan på mugg-restene på venstre bakbein. Han var snill og grei ­
Lena 1 · 20.01.2007      
i går, fredag, ble det ingen aktivitete pga liten tid. Boksen så jo ut som reneste himmelen­ Og det gjorde den i dag også! En fryd å møkke­ Vi fikk oss en skikkelig tur i snøen. Perfekt underlag, og få folk. På Pålsvei trente vi kort trav og rolige galoppfatninger. Han gikk så stille inn i meget kort gal at jeg ikke kunne tro det. Var kjempeflink til å holde den også­ Bar seg også fint på kakparten, og han krummet nakken og gikk fint frem. Han har aldri gått så bra med meg før, men lykken varer ikke evig. Etter å ha hausset seg opp av en hund med dekken, så ville syklister på Ullevålsetervn, ble han hard i munnen, masete og slo fra trav over i en superhurtig gal på null komma nix. Får jo stoppet ham raskt, men jeg kan ikke fordra at han gjør slikt­ På stiene ned ville han helst trave, og han måtte bare stå og vente i ors i nedoverbakke. Er så dumt at han hisser seg opp, når han egentlig kan. Til hans fordel kan det sies at vi har vært lite ute blandt folk og trafikk i det siste
Lena 2 · 20.01.2007      
og at det er første dag med skikkelig snøvær. Ble jo mye trening med kapsun da han ikke hadde sko, og da er det jo bare oss to. Tror også han synes feks hunder ser helt ulike ut ettersom årstidene varierer. Nina kom da jeg var tilbake, og jeg avtalte med henne at hun skulle legge på dekken og slippe ut når hun var ferdig (skulle på liten tur m mann og hund) Ble også enige om at hun skulle legge i mer høy om han hadde spist mye, men jeg sa jeg ikke trodde det var nødvendig, da jeg hadde lagt i litt ekstra fordi han skulle tørke. Ble vel litt rot i boksen, men det får han leve med når han skal inn senere. Tok med refleksdekken og salunderlag hjem til tørk.
Yvonne · 22.01.2007      
Endelig kom vintern! Siden de kjører opp løyper i skogen nå, og jeg ikke vet hvordan det er i skogen med skiløpere og hvor vi vanligvis kan ri, ble det tur på jordet idag, så prøver vi oss i skogen når vi ikke er alene neste gang. Var ute en knapp time, øvde litt lydighet, bøyning på volte, travet litt og trasket i dypsnøen. Han var søt­ Det lå en mobiltlf i vinduskarmen, hvis noen savner..
Trege Lena · 23.01.2007      
På søndag ble det en liten skrittetur i skogen på oss. Ikke nervøs pølse, men litt masete.
Ester for tirsdag · 24.01.2007      
Ikke mye å berette. Veldig vanskelig å få tak på flisen. Alt er bunnfrossen. Der må hakkes gjennom frossen skall så blir det mykt og man får tak på det. Veldig slitsomt, men nå det er så kaldt er det greit han har nokk flis i boksen. Om alle kjører inn det som de tar ut, så fordeler vi anstrengelserne mellom oss ­
Yvonne · 24.01.2007      
Hadde god tid i stallen idag før Silje skulle komme, så brukte god tid på å stelle. Har gitt ham en ny hovskrape med navnelapp, så får håpe den ikke blir borte. Ble en ganske lang tur i skogen. sikk sakk på masse stier. Kjempegrei hest, bare litt gretten på Tingen, og veldig sprek.. Ble også litt trav og galopp på fine stier. Grei i stallen­
Yvonne · 25.01.2007      
Nye sko idag, så ble en rolig tur i skogen sammen med Silje/Tingen. Lydig og ivrig ponni idag, kjempesøt­ Red rundt lysløypa, var ikke oppkjørt løyper, så var fint å ri der. Møtte ingen, bare en mann på ski med en sprø bikkje. Skiene var litt skumle, men det gikk fint. Satte ut nytt vann på beitet, og la inn masse flis i boksen.
Lena 1 · 26.01.2007      
Fint å se ham­ møkket først, og det lå en del klumper med flis i boksen, så det er nok kaldt om natten siden han hadde ikke hadde fått tråkket dem ut. I dag var det ikke så kaldt, så jeg fikk hakket meg inn til "godsakene", og trampet selv ut det som var blitt med av klatter. Etter å ha hentet ham, kokte jeg opp vann til drikke, og han var skikkelig tørst og slurpet i seg hele bøtten med det lunkne vannet. Så trente vi en økt med kapsunen, og han jobbet bra, men ville ikke fatte høyre gal. da jeg skulle gjøre det for andre gang etter å ha byttet hånd. Pleier alltid å funke, så jeg tenkte det hadde en grunn. Sluttet å be om det, og avsluttet heller med en form for dans vi har (går rundt meg meg liten avstand mens han krysser for-og bakben) Det gikk veldig bra ­ Litt treg i magen (glemte halerotasjon før trening, men jeg vet jo ennå ikke om det hjelper..) La i litt speltkli, masse epler og pærer i fôret, Fylte på varmt vann i boksen. Lot ham stå inne da jeg ble hentet rett før syv.
Info · 26.01.2007      
Stallen stenger syv på fredager. Tror ikke alle vet det, i hvert fall ikke de som rir på fredager til vanlig.

I uke syv, fra torsdag til tom søndag, skal vi til Solveig. Om det blir slik at jeg skal bruke en "fremmed" henger, vil jeg helst ha mulighet til å hengertrene onsdag. Skal nå avtale med Anne, så jeg kan starte treningen med henger på gården. Om det blir til at jeg bruker den, vil jeg egentlig også helst trene dagen før. Onsdag er jo Yvonne "sin dag", så vi kan selvfølgelig bytte til en dag som passer for henne, hvis hun ikke trenger en ekstra lesedag­

Driver også å bryner meg på en bok med "oppskrifter" på mykgjørende øvelser før ridning, og stretching-øvelser til etter ridning. (alt illustrert med fotografier)Hadde vært supert om Yvonne og jeg kunne kikke på den sammen, og praktisere og hjelpe hverandre. Jeg har ikke mulighet på mandager og onsdager, ellers kan jeg alle andre ukedager. Hva med neste torsdag, fredag, lørdag el søndag?
Lena 1 · 27.01.2007      
Nytter ikke å bruke flisklumper. Nina og jeg "obduserte" en ganske liten klump, og det er veldig mye fuktighet i dem. Dette blir en kilde til at kulden setter seg lettere i resten av underlaget også. Gordons boks var ikke frosset, kun litt langs veggene, men den flisen inneholder generellt mye fukt. Nina ble stående å hakke i lange tider med div redaskap, for det trekker vel mer ved boksen til Go-Go. Tror også det er lurt å koste ut alle rester etter tisseflis når det er så kaldt, for minst mulig ekstra fukt. Stall døra var også i ferd med å ikke la seg lukke pga vann som tømmes og blir til is. Fint om folk sier i fra at vann bør tømmes andre steder. Også viktig å huske å lukke dører, slik at vannet i kranen ikke fryser, og at vi kan holde på det lille som er av varme. Tror stortsett det er småpikene som ikke tenker over slikt, så det er greit å si i fra om man ser et lite rotehode. (Da jeg kom i dag stod stalldøren og den ved siden av åpen selvom ingen var for å hente noe)
Lena 2 · 27.01.2007      
og vannet i springen var frosset. Blir mindre styr med tining av kranen, ishakking med mer om vi sier i fra til alle om det, pluss at det er greit å ta vare på varmen for hestenes og underlagets skyld. Nok mas..Red ut med Nina, og det var veldig flott i skogen­ Da vi travet første gang, hørte jeg et "ooojj" bak meg, og der lå Nina i snøen. Go-Go hadde bukket henne av­, men hun fikk ikke vondt, Gordon fant ikke på noe tull, og det er jeg glad for da jeg red uten sal i termodress. Fikk travet en del, og galoppert et par steder. Veldig rolig gutt mentalt og i galopp ,men litt masete i trav på vei hjem­ Var vel ute en times tid. Kjemperolig og smarbeidsvillig i stallen før og etter tur, det har han vært de siste ukene ­ Imorgen trener jeg akademisk fra rygg, og tenker å bruke mine tre dager i uken på kapsun, tur og akademisk. Føler at kapsuntreningen gir avkastning med tanke på akademisk, og at turen er fin for variasjon og treneng på hvor han setter bena pluss lungekapasitet.
Lena · 28.01.2007      
Kom opp tidlig, om møtte bare Mimmi som var på vei hjem. Deilig å være alene i stallen­ Etter å ha ligget som en dverg i en gruve som leter etter diamant, fikk jeg tak på to trillebårer med den flisen som er grovere- og tørr. Blandet den inn i den andre flisen i boksen. I dag var vi på banen, og vekk forsvant ryggsmerter og irritasjon. Han jobbet helt nydelig, og jeg tror det er den beste rideopplevelsen jeg har hatt­ Gikk versader og travers. (Det siste funket faktsik bedre enn noen gang) Søkte godt ned og frem. Nesten så han listet seg når han travet­ Slo over i kort gal når jeg lente meg litt frem. (tenkgte ike bruke sjenkler!!!) Han holdt tempoet på det minimale, maste ikke ,og stoppet når jeg sendte tyngden min ned. Sidebevegelser gikk også topp. Jeg er veldig glad, og det kan ikke være tilfeldig at han er mykere og sterkere. Jeg har stor tro på kapsunen, stretching og mykgjørende øvelser. Inne i rampen bor en prins­­­
Yvonne for mandag · 30.01.2007      
Idag begynte skolen igjen, så kom ganske sent opp i stallen. La merke til at du hadde funnet litt grovere flis­ Gikk raskt å møkke, og var ikke frossent. Fant et mykt sted i hulen i flisa, tok inn mye flis, så nå har han masse! Red et par runder på jordet sammen med Nina. Bare skritt. Forhuden var full av ekkelt belegg, så forsøkte å vaske litt uten å bruke så mye vann. Var nøye med å tørke etterpå. Vi lot dem stå inne, siden det var sent. Litt rampete gutt, men sto fint i stallgangen, særlig da jeg ikke var der­ Han er rar­
Lena for tirsdag · 31.01.2007      
I går tok jeg meg fri fra jobben, og fikk skikkelig lyst til å være sammen med Gordon. Ikke så kaldt, så jeg tok inn en del flis. Tenker det er lurt å fylle på de dagene den er grei å få fatt i, slik at vi kan slippe å hente inn så noe/så mye de dagene den er hard. Er jo uansett lett å møkke m tanke på høy, så det er vel greit han har ekstra mye flis? Etter å ha ordnet, red jeg ut med Ester. Skikkelig deilig og stille i skogen, med godt føre. Tror vi var ute en drøy time. Ble mest skritt, men det var litt tyngde i snøen, og han fikk magen godt på gli. Ventet på å bli hentet etter at Line hadde stengt. Børstet og koste ham mens han tygget høy i boksen. Da var han veldig fornøyd­­
Yvonne · 31.01.2007      
Fy for et vær! Etter en strabasiøs gåtur langs maridalsveien i regnvær fristet det ikke så mye med ridetur, men været bedret seg heldigvis! Red dressur på banen, han gikk i fin form og bøyde seg fint. Også i trav gikk ham samlet og fint, galopp på høyre hånd var problematisk, men venstre hånd super. Var stort sett lydig og oppmerksom, selvom det var mye trafikk på veien. Leide over veien pga mye tung trafikk, føler det tryggest.. Hadde med noen gulrotbiter å friste med når det ble vel stressende med trailere og traktorer. Veldig flink gutt! På gårdveien datt jeg på rompa fordi det var så glatt. Pølsen bråstoppet og tittet rart på meg­ Fin dag!

Februar 2007

Ester · 01.02.2007      
Nå er der vist rikelig flis i boksen ­ Tok en evighet å møkke, for han hadde sølet noe i dag. Ellers ikke noe å berette, pølsen hadde det bra ...
Lena · 02.02.2007      
I dag trente vi i kapsunen på banen. Veldig flink. Bra måte å få trent begge sider i galopp på, for han må bytte til rett gal straks, pga volten. Rolig, lydig og skiftet fint fra trav til gal.til skritt og ned til holdt fra alle gangarter. Etter en liten halvtime, tok vi oss en tur i skogen. Vi gikk veldig sakte, og han fikk undersøke det han ville, spise på nåltrær og gnage bark. Fant en ekstra fin lort også, som vi brukte lang tid på å kartlegge. Rart hvor ekstra spennende alt er når man leier­ Strakk og bøyde, tørket børstet og vasket underliv. Får trukket penis stadig lengere ut for vask, og det er vel hels den som produserer herligheten­ Blandet inn surfôr i høyet, og legger altid litt nederst, siden det ikke drysser. Fylte vann på beitet. Veldig god gutt­­­­
Ester · 04.02.2007      
I dag søndag fikk jeg melding fra Lena at hun hadde influenza. Møkket og ordnet og var ute på beitet å gi han epler og gulrot.
Lena · 05.02.2007      
På lørdag trente vi på banen. Beklager sen, men er oppe en tur fra sengen for første gang etter at jeg ble syk...Bare snill gutt­­
Yvonne · 05.02.2007      
Kom oss ikke ut før det ble mørkt, så red noen runder på jordet mot lille brennenga. Knota litt for å skjønne hvordan jeg skulle komme dit i mørket, så ble litt tusling der det var kalka. Børstet og tørket godt av bena hans etter turen, så han er nok ikke etset på­ Kjempesøt gutt idag, lydig og glad. Travet litt på jordet, og tok også en liten galopp. Rolig og grei hele tiden. Tok med noen gulrotbiter inn til ham i boksen, og lot ham strekke på halsen sin. Plutselig mens jeg sto der uten å gjøre noe, strakte han seg ned i et sirkusbukk.­ Hodet laangt mellom bena, og ene frambenet strakt frem. Håpte tydeligvis på mer godteri! Han er søt­
Ester · 06.02.2007      
Skulle ut med en evt. ny forrytter til Go-Go, så pølsen kom en tur i skogen. Ute ca. 1 time i rolig tempo. Han var helt grei - men maser litt mye når man forsøker stopp på vei tilbake - ut reagerer han prompte. Da vi skulle krysse veien på veien hjem kom brøytebilen. Den bråket skikkelig og gnistene stod rundt den. Han var helt spennt og jeg trodde han skulle flykte, men han greide faktisk å beherske seg og stod som en prest mens den kjørte forbi. Jeg strøk han på halen og snakket til han hele tiden. Etterpå fikk han mye skryt og ros og jeg tror nesten han var litt stolt selv - søt pølse­
Yvonne · 07.02.2007      
Nydelig gutt idag­ Oppførte seg kjempefint i stallen, var søt og nysgjerrig. Særlig på vifteovnen i stallgangen. Den tikket, og var suspekt, men det endte med at han slikket den og prøvde å velte den. Hehe. Red en fin runde i skogen, fikk travet masse, og tatt en liten galopp. Hadde fine opplevelser da vi krysset veien også, han var rolig og behersket, fikk gulrotbiter og ros. Med ryggen til blir han fort nervøs, så tok en rolig ORS da han stresset seg opp. Smurte muggen, men vasket ingen edlere deler, siden det var nærmere 10 minus ute. Blandet surfor i høyet. God dag med pølsen­
Ester · 08.02.2007      
Var tidlig i stallen og møkket og ordnet for gutten. Surforet var helt frosset, men fikk fri nokk til å legge i bunnen av høynettet. Ga han en gulrot på beitet. Jeg skal ut igjen for det er meg som skal lukke inn i dag.
Lena · 09.02.2007      
Så god han er­ Kjempehyggelig å være sammen med. Virker som han er veldig godt motivert til samarbeid. Trente i kapsunen på banen. Veldig flink og stolt. Travet og galopperte med max hevet hale på slakk line, uten å ha noen påfunn om mas eller tull på lur. Stoppet også straks jeg ba om det, så selvtilliten gikk ikke på bekostning av lydighet­ Kom bil bakfra på gårdsveien på vei opp, og måkebil bakfra på vei ned. Det tok han med 100% ro. Strakk ut som vanlig etter aktiviteter, og det ser ut til at han nyter strekkingen av halen­ Tok inn Go-Go og satte maten ut, da det kun var 20 min til stallen stengte. Flink pølse­­­
Lena · 11.02.2007      
I går, lørdag, var vi ute ca 1,5 t. Han var veldig trygg på ski, hunder fra buskene osv, men var vel løpelysten. Prøvde å skrive logg i går, men fikk ikke postet. Idag jobbet vi på banen, og det var fint. Trente ikke så han ble svett, men la på ulldekken siden han hadde vært i aktivitet. Bare veldig søt.
Lena · 11.02.2007      
I går, lørdag, var vi ute ca 1,5 t. Han var veldig trygg på ski, hunder fra buskene osv, men var vel løpelysten. Prøvde å skrive logg i går, men fikk ikke postet. Idag jobbet vi på banen, og det var fint. Trente ikke så han ble svett, men la på ulldekken siden han hadde vært i aktivitet. Bare veldig søt.
Ester for mandag · 13.02.2007      
Var ute på tur med Camilla som kanskje skal bli forrytter på gogo. Vi var en hyggelig tur i skogen en times tid. Pølsen var bare snill og grei både i stallen og på turen ­ En tid fremover går vi ned til et mål med tilskuddet fordelt i de to bøtter.
Yvonne · 13.02.2007      
Lyset var av i stallen da jeg kom, så var kaldt i salrommet. Pølsen var kjempegrei i stallen, litt ukonsentrert både på tur og inne, men lydig likevel. Red noen runder på jordet mot Lille Brennenga. Hadde selskap av to rådyr, og det var spennende syntes Gordon. Travet og galopperte litt, og han var søt=) Han hostet et par ganger da vi gikk ut på tur, men ikke noe mer, så var vel bare litt rusk.
Yvonne · 14.02.2007      
Formiddagstur idag. Snødde litt, så jeg lånte regnfrakken til Ester, så ikke salen skulle bli våt. Var ute litt over en time, på småstier i skogen. Søt hest idag også­ Stoppet mye, og virket som han ville tisse, men uten at det kom noe. Ikke noe problem å be ham gå, men litt irriterende likevel. La på det røde dekkenet, siden det snødde. Glad ponni­
Ester for torsdag · 16.02.2007      
Var ute med endda et nytt forrytter-emne til Go-Go. Rolig tur en times tid i skogen med bare litt trav. Han var rar i magen og hadde en del stopp på veien og der kom veldig mye dritt fra han. Virker hard i magen. Ville ikke drikke før og etter tur, men drakk da han spiste kveldsmaten. Viktig vi prøver å få han til å drikke, for jeg tror han drikker alt for lite. Ellers var han usædvanlig kosete i går ­
Lena · 16.02.2007      
Prøvde på ham transportbeleggene, men de var for små. Vet ikke om jeg bytter de i noe annet, eller en større størrelse. Hovbeleggene passet da fint. Tok med ulldekken hjem for vask, og det grå regndekkenet til tørk. Det stinket kattepiss og døden når det kom ihus. Skal få kjøpt noe dekkenvaskemiddel. Når det gjelder drikking, funker det bra å bruke pære til gulrotbøyen. Den er så søt at han blir tørst. Hjelper også å gi varmt vann selvom det ikke er kaldt, og løfte bøtten opp om han ikke er så ivrig. Drakk en bøtte før og en halv etter tur. Fikk bæsjet på tur, men var litt stoppete og rar. Var ute en drøy time, og fikk både travet og galoppert. La på det røde dekkenet, da Anne setter inn sent i dag. Bare flink pølse­­