Litt om Go-Go

 

 

Historien om Go-Go

Jutlands Go-Go er en amerikansk quarterhorse som jeg kjøpte sammen med broren hans våren 1999. Jeg kjøpte dem av Erik Hartwell som drev Jutlands Quarter Horses. På det tidspunktet var han ett år gammel og jeg hadde begge hestene hjemme på gården min i Danmark.

De første to årene jeg hadde ham trente jeg en del bakkearbeid og gikk lange turer med ham for å venne ham til å bli håndtert og være vekk fra de andre hestene.

Da Go-Go var tre år ble han sendt til Helle Kristensen (Valley View), hvor han fikk to måneders basis westerntrening. Denne treningen - sammen med vår egen trening de første årene - har jeg hatt mye glede av siden. I dag er han en veldig avbalansert og rolig hest, både å ri og stelle med.

Jeg flyttet til Norge i 2002 og hadde først hestene på Hauger gård i Maridalen, men flyttet i april 2003 til Flatner.

Etter jeg kom til Norge, har det nesten kun blitt turridning. Jeg er den eneste på stallen som er en "western-wannabe" så trening og undervisning i western har jeg ikke fått til ennå.

I Maj 2005 flyttet jeg Go-Go tilbake til Maridalen og han står nå på Store Brenninga. Det er helt perfekt, flott stall og koselige folk og så bare 3km hjemmefra.

Go-Go er en blid og vennlig hest - og det beste han vet er mat og kos. Det at han er glad i mat sees nok dessverre litt for tydelig, så av og til må han på slankekur, noe han synes er veldig kjedelig.

I dag Nina som forrytter på Go-Go, hun flyttet med fra Flatner, hvilket jeg er veldig glad for. Hun rir han 2 ganger i uken++. I et forsøk på å få litt mer tid til andre ting - Geir og Luca :o) så har jeg fra oktober 2006 fått en ekstra forrytter til Go-Go. Maren skal ri han 1,5 ganger i uken.

Desverre har jeg ikke noen bilder av Go-Go's foreldre, men jeg vil forsøke å fremskaffe noen.

 

Stamtavle

Afstemningsmæssigt er hans far Kings Dusty Blue, der er efter den berømte King P234.

      Kings Uncle Hap
  Esters Duke
  Poco Suzette
  Kings Dusty Blue
  Peppy San
  Chunkeys Monkey
  Stardust Desire
Jutlands Go-Go
  Top Moon
  Joshua Moon
  Go Jaguar Go
  Joshuas Julia
  Win Or Lose
  Lady C Baby
  Lady Cusswego